Geluksroute Amsterdam-Oost

Via een vriendin las ik op Twitter en Facebook over de Geluksroute.  Ik had er nog nooit van gehoord maar ging eens kijken wat het was. Zo kwam ik op deze website terecht. Daarop  staat:

“Happiness is only real, when shared” – Jon Krakauer (Into the wild)

 

Wees welkom op de site van Geluksroute.
Delen waar je gelukkig van wordt en zo het geluk verspreiden.
Uit het ontembare verlangen om geluk te delen is
de Geluksroute ontstaan. Een ongedwongen uitwisseling
die wederom voor inspirerende ontmoetingen en
mooie ontdekkingen heeft gezorgd. Wij worden in ieder
geval ook heel blij van de mooie filmpjes, geluksbrengers en
co-creatie met andere initiatieven zoals Thuisafgehaald.
En we hopen jij ook!

Het sprak me meteen aan. Je ziet steeds meer initiatieven van dingen delen, samen iets maken, uitwisselen. Het idee van geluk delen is mooi: je biedt gratis iets aan waar mensen gelukkig van kunnen worden. De mensen die dit doen, doen dit vanuit hun hart, vanuit de intentie om iets te delen, dit zijn de ‘geluksbrengers’.  De mensen die rondlopen om al dat leuks mee te maken zijn de ‘geluksplukkers’. Dit loopt net zo makkelijk door elkaar, omdat de mensen die een gratis workshop, meditatie, zangles oid geven net zo goed rondlopen om bij anderen iets mee te beleven.

Geluksroute in andere steden

De geluksroute is al met succes in Leiden en in Haarlem gehouden. Mijn vriendin Siham (twitteraccount) besloot om met vier andere enthousiastelingen de geluksroute in Amsterdam te organiseren, in Amsterdam-Oost. Er werd een evenement gemaakt op Facebook, een besloten groep voor de geluksbrengers, mensen benaderd om mee te doen. Ik  volgde het via haar twitterberichten en Facebookposts. Er sprak zoveel enthousiasme uit, dat ik besloot om ook te komen.

geluksroute 020

De geluksbeleving

Op zaterdag gingen we, vanuit Amersfoort, naar Amsterdam. De auto parkeren kost nogal wat, maar dat weet je van tevoren, zo is dat in Amsterdam. We kwamen na wat rondwandelen in de gezellige multiculturele buurt terecht bij het informatiepunt in café Bukowski, waar een zeer vriendelijke vrijwilligster ons alles uitlegde en een prachtige folder meegaf, waar een plattegrond op stond en een beschrijving van alle activiteiten waar je aan mee kon doen. We zijn naar het buurtcentrum de Evenaar gegaan, waar we hartelijk werden ontvangen door o.a. Siham (die niet wist dat ik kwam, dus het was een leuke verrassing), gratis spulletjes mochten uitkiezen van de ruiltafel en de tafel met tweedehandskleding, kadootjes werden uitgedeeld zoals tasjes met Rituals-produkten, een Flow-magazine, plus dat ik exclusief de doos met Lush-produkten meekreeg voor mijn dochter. Daarna hebben we nog meegedaan aan een prachtige meditatie.

Op de terugweg liepen we nog even langs de Fertile Ground Studio voor een lezing over sjamanisme, waarbij ze helaas de film niet kregen opgestart en wij weer terugmoesten vanwege de parkeerlimiet en een vervolgafspraak.

We hebben  niet veel van de route gedaan, maar volgende keer ga ik dat zeker proberen, er was zóveel te doen. Voor een impressie van wat er allemaal gedaan is kijk naar dit leuke comifyverslag op de website.

Meer pr en bekendheid

Wat de geluksroute zeker kan gebruiken is meer pr. De organisatoren liepen er tegenaan dat de grote kranten en andere nieuwsbrengers in Amsterdam hun berichten niet oppikten en plaatsten. Nu gebeurt er in Amsterdam natuurlijk nogal wat, maar juist zo’n evenement, wat mensen verbindt en gratis (er was een vrijwillige bijdrage mogelijk ter ondersteuning van de organisatie) leuke dingen aanbiedt aan iedereen, is de moeite van het vermelden waard. Vooral in een wijk waar veel mensen wonen die weinig hebben. Wat mij o.a. heel blij maakte was dat er een ‘buzz’ onstond in het buurtcentrum toen meisjes van buitenlandse afkomst doorkregen dat er gratis spulletjes te halen waren. Om de beurt kwamen ze per twee binnen en snuffelden tussen de dingen. ‘Dit is leuk voor mijn moeder!’ hoorde ik dan, door onze meditatie heen. Het maakte precies duidelijk waar het om gaat: delen 🙂

Advertenties

2 gedachtes over “Geluksroute Amsterdam-Oost

  1. Dank je wel voor het verslag! Zeker weten dat het nu helemaal op mij. Verlanglijstje staat. En een tip van mij voor jou: google even parkeren en rijden in Amsterdam. Voor €8,00 heb je dan de hele dag je auto geparkeerd en je ontvangt dan ook voor max. 5 personen een kaartje voor openbaar vervoer heen en terug. Wij parkeren altijd bij confectiecentrum!

    • Ja dat is waar Tineke, soms doen we dat ook wel, bij de P&R zetten en dan verder met de tram. Maar nu zijn we in één keer doorgereden naar oost, met het idee ‘we zien wel’, maar het was toch wel kostbaar.. !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.