Creatieve samenwerking

Hoe leuk het is om creatieve krachten te bundelen bleek mij de afgelopen tijd: een vriendin van mij, die is opgeleid tot stemacteur had contact met de eigenaar van de website Galerij Online en stelde hem voor om een project samen te doen. Ze liet hem een schilderij kiezen wat hij mooi vond, dat werd: Bal du Moulin de la Galette van Pierre-Auguste Renoir. Ik zou er een fictief verhaal bijschrijven.

Ik heb me eerst verdiept in het schilderij en de tijd waarin het geschreven werd en de reacties op het schilderij. Het toont een bal dat wordt gehouden in Montmartre. De mensen op het schilderij kijken gelukkig en de mannen bleken de vrienden van Renoir voor te stellen. Die gelukkige sfeer strookte niet met het tijdsbeeld, want Montmartre was in die tijd arm en er was veel prostitutie. Op het schilderij is daar niets van te zien, integendeel: iedereen lijkt vrolijk en blij. Met deze feiten in mijn achterhoofd ben ik een verhaal gaan schrijven.

Toen het verhaal af was, heb ik het eerst door mijn schrijfgroep laten lezen, waarna ik een aantal verbeteringen heb aangebracht. Het is ingesproken door Mirjam van Raamsdonk en op de site van Galerij Online geplaatst.

Het was een leuk project samen!

 

Advertenties

Een gedachte over “Creatieve samenwerking

  1. Dit is op Wouter0612 herblogden reageerde:
    Schrijfster Ghislaine Cals schrijft met haar Twitter-account @twoorlees elke maand een verhaal in tweets voor haar volgers. Later zijn de verhalen terug te lezen op haar website. De vorige keer schreef ze het niet op Twitter, maar liet ze het voorlezen door een stemactrice.

    Heerlijk op de bank liggen luisteren naar een goed verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.