100 happy days

100 happy days op social media
Een tijdje geleden zag ik het voorbij komen, een oproep om mee te doen aan ‘100 happy days’. Op de website staat de vraag: “kun jij 100 dagen lang gelukkig zijn?” en bij de vraag “hoezo?” de volgende tekst:

“We leven in een tijd waarin drukke roosters iets geworden zijn om over op te scheppen. De snelheid van het leven ligt steeds hoger, en ondertussen is er steeds maar minder tijd om te genieten van het moment waarin je je bevindt. De kunst om te genieten van het moment zelf, de omgeving en jouw plek daarin, is de basis voor een brug naar geluk op lange termijn voor ieder mens.”

Druk druk druk
Dat sprak me aan. Ik heb nooit meegedaan aan het ‘druk druk druk’-imago, ik vind het geen status hebben om te zeggen dat je het druk hebt. Maar het is soms wel zo en dan vergeet je wel eens stil te staan bij alle mooie dingen die het leven te bieden heeft. Elke dag via een social media platform delen wat je gelukkig maakte die dag heeft iets bijzonders: je dwingt jezelf even stil te staan, ook letterlijk omdat je een foto maakt of opzoekt van iets wat je die dag gelukkig heeft gemaakt.

Hoe persoonlijk?
Deel je grote persoonlijke dingen? Ik niet. Ik deel allang geen echte privézaken meer via social media, maar het gaat ook niet zozeer om alleen de grote dingen die je gelukkig maken, maar juist de kleine dingen, die je vaak zo vanzelfsprekend neemt. Dat je een warme douche hebt genomen, dat er een kopje thee voor je wordt gemaakt, dat de zon prachtig door de herfstbladeren valt, dat je een leuk boek vindt in een kringloopwinkel. Er zijn zoveel dingen om blij en gelukkig van te worden. En daarom vond ik het waardevol om mee te doen, voor mezelf en misschien ook voor anderen, die er door geïnspireerd werden of plaatsvervangend blij van werden. En soms dacht ik aan het einde van de dag ‘oh shit ik moet mijn happy moment nog doen’ en dan ging ik door mijn dag heen en vond een mooi moment om te delen en dat maakt je alsnog weer blij. Soms kreeg ik respons op Twitter en soms niet, maar ik heb geen dag overgeslagen. En ik zag hoeveel mensen er nog meer meededen en nog meedoen!

Schermafbeelding 2014-11-04 om 14.41.28 Schermafbeelding 2014-11-04 om 15.00.06

Mooiste happy moment
Wat was mijn mooiste ‘happy moment’ in die 100 dagen? Dat ik, moe van een dag reizen, op de fiets terug vanaf het station, met mijn tas zat te hannesen die zwaar was en ik van mijn nek af haalde tijdens het fietsen om hem in mijn bak voorop te zetten. Mijn haar was los en woei voor mijn ogen. Toen het gelukt was keek ik op en keek recht in de ogen van een man die mij tegemoet fietste. Hij glimlachte naar me, een brede, vriendelijke, blije glimlach. En er brak een zonnetje in me door en ik glimlachte terug. Het is zo makkelijk om een ander blij te maken, alles wat je hoeft te doen is in het moment leven, blij te zijn en dat met anderen te delen.

Schermafbeelding 2014-11-04 om 15.02.35

En als toegift iets waar ik als inwoner van Amersfoort heel happy van word:
Happy Amersfoort

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.