Mobiel scannen bij de AH

AH zelfscan app In onze nieuwe verbouwde Albert Heijn -waar je je sowieso al je ogen uitkijkt- kan je, naast het mij vertrouwde handscannen nu ook producten scannen met je mobiele telefoon.

Ontwerp is niet nieuw
Barcodes scannen met je mobiel is een toepassing die mijn lief, de ontwerper, al tien jaar geleden heeft bedacht, maar waar toen geen winkel aan wilde. Zo gaat dat soms met nieuwe ideeën; de wereld is er nog niet klaar voor, het gaat in de la en een tijd later wordt het er weer uit gehaald of iemand bedenkt het opnieuw. Wat in het vat zit verzuurt niet. Helaas krijgt de eerdere bedenker geen credit meer, maar kan wel denken: ‘ha ik wist het wel!’ en blij zijn dat de mensen het alsnog gebruiken. Dat is nog altijd beter dan Leonardo da Vinci, van wie veel ideeën pas 400 (!) jaar later werden uitgevoerd en op waarde geschat.

Super handig
Anyway, het zelfscannen met de mobiele telefoon. Je downloadt de app ‘AH zelfscannen’ bij iTunes of Google play. In de winkel maak je verbinding met de wifi, je scant éénmalig je bonuskaart en daarna ga je de producten scannen die je wilt. Het leuke is dat als er iets in de bonus is, er een grappig geluidje klinkt. Ook wordt je gewezen op aanbiedingen, bv je koopt Lipton Icetea en er komt in beeld dat de 2e voor de helft van de prijs is. Handig, vind ik.

Minpuntjes
Het onhandige is wel dat je je telefoon in je hand moet houden terwijl je de kar duwt en je spullen pakt. Hij past natuurlijk niet in de houder van de handscanner, misschien bij de volgende lichting karretjes een aparte houder maken? Met een klemmetje, want je wilt ook niet dat, terwijl jij je boodschappen ordent in je tas of krat, iemand er zomaar met je mobiel vandoor gaat. Ook onhandig is het dat je scherm steeds weer ontgrendeld moet worden, maar dat heb ik nou eenmaal zelf ingesteld en heeft met de telefoon te maken, niet met de app. Google maps overruled dat tegenwoordig, wat erg handig is, met name op de fiets. Het emballagebonnetje kon niet gelezen worden, ik kreeg de foutmelding ‘ongeldig’. Bij de servicebalie hoorde ik dat ik de volgende keer bij de betaalpaal de bon kan scannen. Achja, dat was met het zelfscannen ook zo maar was ik even vergeten. Ze waren ermee bezig om het op te lossen, zodat je die ook met je telefoon kunt scannen.

Tot slot
Hoe gaat betalen? In de app klik je, als je klaar bent, op ‘betalen’ en dan komt er een streepjescode in beeld. Die kan je bij de betaalpaal scannen en dan betaal je met je pin. Een kind kan de was doen. Nouja een digitaal kind dan. Ik zag nog een hoop mensen naar de gewone kassa gaan en dat is natuurlijk  prima. Maar ik wil nieuwe dingen altijd meteen proberen. Hopelijk kan ik het nieuwste idee van mijn lief een stuk sneller dan 10 jaar na het bedenken uitproberen 🙂

Advertenties

2 gedachtes over “Mobiel scannen bij de AH

    • Bedankt voor je reactie, ik was er ook niet direct enthousiast over, de code werd ook niet altijd makkelijk gelezen. Ik heb wel gemerkt dat het verbeterd is. Voor 1 of 2 producten vind ik het handig, dan kan je snel de winkel door. Bij meer neem ik ook een handscanner..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.