Schrijf update

Naast mijn social media activiteiten ben ik ook aan het schrijven.

Korte verhalen schrijf ik al een aantal jaren en ik heb zelfs een paar keer een feuilleton gedaan, voorgelezen via mijn Twitteraccount Twoorlees en dan kreeg ik input van de lezers over hoe het verder zou kunnen gaan.

Dat was super leuk en leerzaam, hoe zet je langere lijnen uit? Nu ben ik begonnen met een echt boek, waarin ik zowel eigen ervaringen als puur verzonnen dingen verwerk. Ik vind het leuk en soms ook lastig want je moet goed onthouden welke lijnen je hebt uitgezet en dat je die vasthoudt en dat het logisch is. Ik kan er zelf slecht tegen als ik verhalen (zowel boeken als films) bepaalde lijntjes worden uitgezet en dat die dan niet worden afgemaakt. Dan denk ik ‘huh maar hoe is het nou met die en die afgelopen?!’. Dat wil ik niet. Dus werk ik met documenten waar alle personages in beschreven staan, de verschillende thema’s die ik wil behandelen en ik heb zelfs een soort mindmap gemaakt waarin ik alles met elkaar heb verbonden.

Het eerste hoofdstuk is ter lezing naar de leden van de nieuwe schrijfgroep gegaan en naar twee proeflezers die zich hebben aangeboden, dus ik ben benieuwd! Op naar de afronding van hoofdstuk 2 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.