Een verrassend kerstkado

Geen blogbericht, maar een kort kerstverhaaltje, geschreven op 21 december ’16 tijdens de Schrijfgroep met als thema ‘wie zou je een immaterieel kerstkado willen geven?’

“Goeiemiddag”
“Goeiemiddag, ik kom een kado brengen””Mijn man is er niet, hij is op pad met de slee”
“Maar het is voor u mevrouw Claus, niet voor uw man”

Ze keek me verbaasd aan.
“Voor mij, hoezo? Het is toch geen kerst?””Nee daarom juist, het is nu zo’n drukke tijd, u kunt wel wat ontspanning gebruiken”
“Wacht even.” Ze aarzelde.
“Kom binnen.”

Ze nam me mee het huis in en we liepen door, naar een grote schuur achter het huis. Hij stond volgestapeld met pakjes en er liepen elven rond die hard aan het werk waren met stapelen, inpakken en ordenen.
“Dit moet allemaal gecoördineerd worden en als mijn man op pad is moet ik het doen. Er is geen tijd voor ontspanning.”
Ik keek haar aan. Ze had een blos over haar licht vermoeide gezicht. Ze genoot hiervan, dat wist ik. Ik riep Ramón, de hoofdelf.
“Kan jij het het vandaag redden zonder mevrouw Claus?”
“Ja hoor” zei Ramón met pretogen. Ik had hem al ingelicht over mijn plannetje.
“Kijk maar, het komt hier helemaal goed. Vandaag gaat u een dagje uit mevrouw Claus, lekker op pad: zwemmen, in een bubbelbad zitten, een heerlijke frisse roodgroene lunch eten, met sprankelende sterretjeswijn erbij. En dan een uitgebreide massage voor uw vermoeide spieren. En u gaat niet alleen, uw liefste elfendochter Tinkerbell gaat mee. Zij zal ook voor het elfenstof zorgen waarmee jullie naar de hete bronnen en baden op Tenerife worden gebracht. Alles is geregeld. Voor uw man staat er na de kerst een mooie verrassing te wachten, maar nu is het uw beurt mevrouw Claus, laat u zich maar lekker verwennen. Als dank voor alles wat u voor ons doet.”
Met tranen in haar ogen nam ze mijn handen in de hare.
“Ho ho ho” zei ze, “dankjewel.”

mrs-claus-1446736797tab

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.