Magische macarons!

Leuke schrijfopdracht

Bij de schrijfgroep waar ik in zit hebben we een leuke opdracht gedaan: kies een ansichtkaart en schrijf er eerst een aantal steekwoorden over op: wat maakt datgene wat je ziet zo bijzonder? Het waren allemaal vrij ‘neutrale’ ansichtkaarten, met bloemetjes, weer, eten. Van die kaarten die je iedereen kunt sturen maar uiteindelijk vaak in de kast blijven liggen, juist omdat je nooit ze nooit leuk genoeg vindt voor een bepaalde gelegenheid. Ik koos de kaart met de Macarons:

Ik schreef eerst op wat ze zo cruciaal maakt: instant happiness! En hiermee schreef ik het volgende nieuwsbericht:

Macarons beter dan prozac!

Banketbakkerij ‘De Zoete Inval’ is erin geslaagd om niet alleen de bakkerswereld, maar iedereen versteld te doen staan met de vondst van hun ‘macarons joyeux’. De macarons, die niet alleen perfect zijn van vorm, kleur, de verhouding en verstrooiing van spikkels, glans van de vulling en de afmeting, zijn ook nog eens buitengewoon lekker, met een fantastisch nabouquet aan verfijnde smaken.

Bij alle mensen die bij de proeving ter ere van de opening aanwezig waren, stroomde na het eten van één enkele macaron een geluksgevoel door hen heen, dat bijna niet te beschrijven was. Eén van de aanwezigen: “ik weet niet wat me gebeurde, ik werd zó blij en gelukkig, ik wilde iedereen knuffelen!”

Bakker Suikertoet van de Zoete Inval vertelt ons: “ik ben de hele middag geknuffeld en mensen kwamen tot tranen geroerd naar me toen om me te bedanken!”
Welk speciaal ingrediënt Suikertoet heeft gebruikt dat dit effect veroorzaakt wil hij niet delen.. “Een snufje van dit en dat.. en vooral een toefje liefde” zegt hij met een knipoog. De winkel was na de opening door de volledig voorraad macarons heen. Suikertoet hoopt ze in het voorjaar weer te kunnen aanbieden.

Ghislaine Cals – 1 nov 2017

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.