Suspense – 1

Iris zette de Fiat Panda op de oprit. Met behulp van de navigatie was ze in één keer goed gereden.’ Zie je nou, Mark, in kan het heus wel’. Zijn stem donderde even door haar hoofd. ‘Jij kan niets, hoor je dat en je bent ook niets zonder mij!’

“Ga weg” zei ze hardop “en laat me met rust.” Ze pakte haar paarse koffer uit de achterbak en liep naar de voordeur. Het was een lichthouten deur met een handklopper. Ernaast zat ook een bel. Boven de deur zat aan de muur versieringen getimmerd: vlinders, gekko’s en een krans van stro.

Iris voelde zich gejaagd, ze was zo moe, ze had dit zo nodig. Niemand wist waar ze was. Een kleine retraite voor zichzelf in het Gelderse land. Ze maakte de deur open. Een bries ging door de gang en nam een vreemde lucht mee, iets ouds. Ze zette haar koffer neer en sloot de deur. Ergens hoorde ze geklingel. Een windgong?

Ze liep de woonkamer in. De twee banken stonden in een vreemde hoek. Zouden de vorige huurders dat gedaan hebben? Waarom had de schoonmaakhulp of de conciërge dat niet goed gezet?

Met een zucht begon ze aan één kant van een bank te trekken. Langzaam kwam de bank in beweging. Het schuiven veroorzaakte strepen over de vloer. Hoe had iemand ze ooit op deze plek gekregen?

Toen de bank recht stond keek ze naar de vloer en zag een uitstekende plank in het parket. Hij zat een één kant los. Ze bukte zich. Er zat iets donkers op het hout, het leek een opgedroogde vloeistof. Ze bukte zich om beter te kijken. Was het wijn, sap, of..? Haar adem stokte. Voorzichtig trok ze de plank aan de ene kant omhoog. Hij gaf mee. Boven klonk een luide bons. Van schrik liet zet de plank los, hij veerde hard terug, op haar vinger.
“Au!”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.