Suspense – 2

Iris luisterde of er nog meer geluid kwam. Boven hoorde ze niets meer. Ze focuste op alle geluiden in het huis. Het geklingel dat ze eerder hoorde, de windgong. Een ruisen, een geklepper. Auto’s in de verte. Een brommer. Ze haalde diep adem en verplaatste haar aandacht naar haar bonkende hart, tot het rustig werd. Toen stond ze op. Haar vinger deed pijn van de klap, zie hield hem omhoog zodat kloppen minder zou worden. Ze liep naar de gang en zag in een bak een paraplu staan. Ze tilde hem eruit en nam hem mee de trap op. De treden kraakten. Op de overloop stond ze even stil en luisterde weer. Ze hoorde een zachte plof uit een van de kamers komen. Met de paraplu voor zich uit liep ze verder. Haar vinger klopte enorm, maar het leek ver weg. Haar ogen spitsten zich toe op de kamerdeur, die ze met de punt van de paraplu opende.

“Is hier iemand?” Een krijs. Het volgende moment schoot er iets op haar af en greep in haar been. Ze gilde. Klauwen in haar onderbeen. Ze schopte en vloekte. Een zwarte magere kat schoot langs haar heen de overloop op. “Verdomme!” Ze keek de kamer in. Rotzooi. Omgevallen dozen en boeken, een terracottapot in stukken op de grond, plukken haren. En een overweldigende stank. Ze keek naar haar been. Twee stevige krassen, het bloedde behoorlijk. Ze vloekte nog een keer. In de kamer, die de kat blijkbaar als kwartier had gehad zag ze een grote kast.

Ze hinkte er naartoe. De stank in de kamer was vreselijk, ammonia en poep. Het dier had hier blijkbaar een tijd opgesloten gezeten. Ondanks haar irritatie had ze medelijden met hem. Ze trok de kast open, er lagen handdoeken, lakens en gastendoekjes. Ze pakte een doekje en depte haar been ermee. Ze hinkte naar een van de ramen en probeerde het te openen. Het was een zwaar schuifraam en het kostte veel moeite maar ze kreeg het tien centimeter open. Ze hijgde. Ze moest rust. Wat een begin van haar retraite. Ze hinkte naar de badkamer en opende de deur. De volgende verrassing lag daar op haar te wachten..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.