Afbeelding

Suspense – 3

Van schrik viel Iris achteruit, ze gilde, struikelde over de drempel en viel op haar kont.

“Au, shit!” Vanaf haar positie gluurde ze met samengeknepen ogen de badkamer in. Er was niks te zien. Ze durfde niet. Wat als. Ze luisterde. Het leek toch echt.. zou het.. nee dat kon toch niet? Nou kom op, dacht ze, dit kan er ook nog wel bij, sta op. Voorzichtig kwam ze overeind en zette heel langzaam een stap de badkamer in. Haar adem stokte. Ze zag een voet die vanachter een douchegordijn uit het bad stak. Ze rilde. Het been stond recht naar boven. Dat kon natuurlijk nooit. Ze liep dichterbij, wachtte een volle minuut en trok toen in één ruk het gordijn open.

“Oh mijn god!” Het was een pop, een paspop. Van een man. Zijn glazen ogen staarden naar de muur en op zijn hoofd zat een pruik, een met lange haren in pijpenkrullen. De kleding die de pop aanhad leek uit de middeleeuwen te komen. Een jasje met geborduurd stiksel, daaronder een zwarte pofbroek met kanten versieringen. De broek kwam net over de knie. Iris bestudeerde de kleding en de houding van de pop. Wat deed die hier? Ze inspecteerde de pruik. Hij was stoffig en er zaten spinnenwebben in. Toen ze de pop een lichte duw gaf zag ze silvervisjes wegschieten in de badkuip. Getver. Spinnetjes schoten langs het haar omlaag en de rand van de badkuip op. Ze hoorde iets vallen en keek de kuip in. Aan de linkerhand van de pop zat een gouden kettinkje, waar iets aan zat dat blijkbaar op de bodem was gevallen toen de pop was verschoven. Ze tilde de arm op. Een stofwolk liet los van de kleding. Ze hield haar hand voor haar mond en keek naar de hand. Aan de gouden ketting die omhoog was gekomen zat een gouden sleuteltje..

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.