Suspense – 4

Oh Christ, dacht Iris, het zal toch niet waar zijn dat dit hoort bij die hele retraite?! Die dame van de organisatie had wel wat vreemd geklonken door de telefoon. Was dat tegenwoordig niet enorm in: zo’n mystery- of escaperoom, eten in het pikkedonker, moorden oplossen? Shit, ik heb vast het verkeerde pakket gekozen. Het klonk zo aantrekkelijk: jij kiest wat je nodig hebt, wij kiezen voor jou de perfecte locatie. de sleutel is bij het huisje te vinden en de rest wijst zich vanzelf. Rust en bezinning, die categorie had ze aangevinkt. Niet ‘drama’. Eigenlijk was Iris er wel klaar mee. Ze had zin om linea recta naar huis te rijden. En dan door naar de kroeg. Dat hele retraite-idee was nu al te dramatisch. Alhoewel ze echt wel vond dat ze weleens een weekje niks hoefde. Al was het maar om Mark een lesje te leren.

Iris stond daar met het sleuteltje in haar handen en wist niet wat ze ermee aan moest. Ze keek nog eens naar de pop die daar geplaatst was achter het douchegordijn, dat smerige ding. Ze overwoog om de organisatie te bellen, te vragen om verduidelijking of op zijn minst een ander huisje te eisen, want dit kon echt niet. Het spookte even door haar hoofd dat het huisje misschien door een paar jongeren was gebruikt vòòr haar en het daarna niet was schoongemaakt. Ze werd daar eigenlijk nogal kwaad om, verdorie deze trip was niet goedkoop geweest! Ze werd ineens zo moe, zakte door haar benen en ging op de vieze vloer zitten. De tranen biggelden haar over de wangen.

“Kutzooi, waarom kunnen dingen gewoon niet eens goed gaan?!” Het sleuteltje smeet ze tegen de muur.

Achter zich hoorde ze een geluid, een getrippel. De graatmagere zwarte kat liep de badkamer in en gaf kopjes tegen haar been. “Ha eerst ben ik je vijand en nu mijn enige bondgenoot” zei Iris. Ze aaide het bonkige dier, die begon te spinnen. Ze haalde diep adem en stond op. Ze hield haar pijnlijke pols lang onder de koude kraan en spoelde met het doekje dat ze nog steeds vast had de wond op haar been schoon.

“Goed, laten we nu maar eens kijken waar die sleutel op past”. Ze pakte het van de vloer en ging met de kat in haar kielzog de overloop op. Waar te beginnen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.