Suspense – 6

Het beeld van Mark en die blouse bleef hangen. Wat een rotavond was dat geweest. Een van de velen. Altijd dat commentaar van die man. Altijd en eeuwig dat de grond in stampen. Nee, niet stampen. Het was subtieler dan dat. Geniepiger. Ze begon het steeds beter te begrijpen. Ze keek naar het kistje in haar hand. Wilde ze dit allemaal wel? Ze was hier om uit te rusten. Niet voor de lol van een of andere idiote geest die spelletjes met haar wilde spelen. Ze ademde een paar keer diep in en besloot het te nemen zoals het was. Met het kistje onder de arm liep ze de trap af. Beneden stond de bank nog steeds scheef. Oja, dat is waar, die plank! Ze zette het kistje op de armleuning van de bank en liep er naartoe. Voorzichtig nu. Ze keek om zich heen. Bij de open haard stond een pook, ze tilde er de plank voorzichtig mee op. Hij zat aan de achterkant vast met een spijkertje, die zat niet heel diep, ze trok de plank in één ruk los. Ze rook even aan de donkere vlek. Het rook zurig, naar rode wijn die azijn was geworden. Ze zuchtte. Geen bloed. In het gat dat was vrijgekomen lag een doek, ze tilde hem op en er kwam een stofwolk van af. Hoe kon dit toch, als mensen vaker dit raadsel moesten oplossen? Ze keek omlaag. Weer een kistje, eenzelfde soort als ze al had. Ze pakte hem voorzichtig uit het gat en legde de plank weer op zijn plek.

De twee kistjes stonden op de salontafel. Dit moest even een momentje worden. Iris liep naar de keuken en opende de koelkast. Er stond een fles witte wijn. Net als in het mailtje had gestaan. Ze zag ook wat boter, plakjes kaas, een paar eieren, vers sap. En op het aanrecht broodjes, fruit, koekjes, nootjes, koffie en thee. Er was dus wel degelijk op haar gerekend. Ofn op iemand anders? Ze schonk een glas wijn in en deed nootjes in een bakje. Een feestje, dat ging ze ervan maken. Wat er hier ook gebeurde, ze liet zich niet gek maken. Als het zo moest gaan, dan zou ze er de lol van inzien.

Twee kistjes, twee sleuteltjes. Ze had meteen keer de goede sleutel per kistje en ze schoten na elkaar met een klik open. In beide kistjes lag een pakket brieven. In de ene met een roze lint eromheen, in de andere een pakket met een blauw lint. Ze ging er even goed voor zitten en begon te lezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.